Wegmarkeringen & Belijning

Alfabest is specialist in het aanbrengen van wegmarkeringen en vloermarkeringen voor parkings, magazijnen en andere veiligheid gerelateerde signalisatie, inclusief zebrapaden, pijlen, snelheidslimieten en andere symbolen, zowel binnen als buiten.

In functie van de ondergrond en gewenste duurzaamheid zijn verschillende opties mogelijk, waaronder twee-componenten verf, thermoplastiek, durastripe, en andere.
In samenwerking met de klant werken wij van concept naar plan tot de finale uitvoering.Volgende systemen zijn bij ons verkrijgbaar: (klik op de links of scroll naar beneden om naar de details te navigeren.)

Alfabest staat ook in voor het verwijderen van reeds aanwezige markeringen door middel van lamellenfrees, diamantschuren, kogelstralen en zandstralen.Wegenverf.

Eén-component verf wordt gebruikt voor verschillende toepassingen. De meest gebruikte kleuren zijn wit en geel, en kan eventueel verrijkt worden met anti-slipkorrel en/of glasparels voor betere zichtbaarheid door lichtweerkaatsing. Wegenverf kan gebruikt worden op de meeste ondergronden, en heeft een korte droogtijd. Deze verf wordt aangebracht met de airless-verfspuitmachine.
         
Epoxyverf.

Epoxyverf is een twee-componenten verf welke voor verschillende toepassingen gebruikt wordt waar duurzaamheid vereist is.
Kenmerkend is de hoge hardheid waardoor deze verf beter bestand is tegen zwaar en intensief gebruik alsook zijn duidelijke glans.
Ideaal voor permanente lijnen op bvb gepolierd beton in magazijnen en ateliers.
Deze verf wordt aangebracht met de airless-verfspuitmachine.
         

Hybride Systeem.

2-laags syteem bestaande uit een sneldrogende 2K verf + glanzende topcoat UV
verkrijgbaar in alle Ral-kleuren, glanzende afwerking, zeer slijtvast, zeer resistent tegen olie en zuren.
Goede voorbereiding van ondergrond noodzakelijk.
Een binnenbelijning die een nog langere levensduur biedt.


                   

Koudplast markering

Koudplast is een koud hardend materiaal voor het aanbrengen van een laag met een dikte van ca 3mm. Het materiaal is bestand tegen zeer zware verkeersbelasting.

Meer voordelen koudplast:

 • Geschikt voor diverse ondergronden.
 • Slijtvast en zeer duurzaam (levensverwachting van 10 jaar).
 • Kan over bestaande belijning worden aangebracht.
 • Bestand tegen zeer zware verkeersbelasting.

 • Het materiaal is vrij van zware materialen en geclassificeerd als niet giftig.
  In 2-komponenten vorm kan het worden aangebracht met een spatel of met een (hand)slof zeer geschikt voor figuraties in drukke steden.
  Het materiaal is zeer duurzaam en heeft een levensduur (afhankelijk van de verkeersintensiteit) van circa 10 jaar.
  Koudplast is te krijgen in vele verschillende RAL-kleuren.
  Thermoplast

  Thermoplast is tot 6x sterker dan gewone verf, en geniet aldus een langere levensduur.
  Het is een smeltmassa en wordt aangebracht bij een temperatuur van ca. 175°C met een brander.
  Het is een voorgevormde plastische verf en is beschikbaar in diverse kleuren, al dan niet reflecterend door middel van glasparels.
  De meeste standaard figuren zijn beschikbaar: gevaarsymbolen, snelheidsbeperking, voetgangers, pijlen, ...
           
  Durastripe - Vloerbelijning.

  Snelle en eenvoudige manier van aanbrengen belijningen om zones af te bakenen.

  Durastripe Extreme: Met zijn afgeschuinde kanten is de Durastripe minder gevoelig voor beschadigingen en heeft dus een lange levensduur. De speciale gladde coating maakt hem beter bestand tegen draaiende voertuigen en is tevens gemakkelijk te reinigen. Heeft een perfecte hechting op oude en poreuze vloeren.

  Durastripe Lean: De ideale oplossing voor belijningen op locaties waar geen zwaar materiaal passeert. Heeft een perfecte hechting op gladde vloeren.

  Durastripe Extreme V: De nieuwste generatie Durastripe, toepasbaar op elk gebied met perfecte hechting op alle harde ondergronden.

  Durastripe Hazard: Gearceerde uitvoering van de Lean en de Supreme versies. Beschikbaar in geel/zwart, wit/zwart en wit/rood.

  Durastripe Glow: Belijningen en pictogrammen in fosforiserende uitvoering. Maakt het eenvoudiger en veiliger om de nooduitgangen te vinden tijdens stroom onderbrekingen.
  Verwijderbare Durastripe belijning.           Verwijderbare Durastripe belijning.
  Verwijderbare Durastripe Pictogrammen.